суббота, 7 октября 2023 г.

Алкогольне отруєння

 Сьогодні став свідком дуже неприємної ситуації.

Цього вихідного дня у мене були плани в Києві та потрібна була допомога друга у здійсненні цих планів. Взявши все необхідне я пішов у гараж за машиною і поїхав у напрямку столиці, погода була бридка, дощ і сильний вітер.

Їхати потрібно було у район Позняки, де проживає друг. Забравши його ми поїхали вирішити одну справу і через декілька годин повернулись до його будинку. Біля під'їзду був натовп підлітків, які жваво щось обговорювали та сміялись, але не звернувши на це уваги ми зайшли до під'їзду. 

Десь через годину ми вийшли з під'їзду, той же натовп підлітків був ближче до дороги і щось роздивлялися на землі, за їх спинами не було видно, що привернуло їх увагу. Проходячи повз краєм ока помітив, що на землі хтось лежить, "мабуть приколюються" подумав я, але тут із сусідньої машини вибіг чоловік і почав намагатись привести до тями дівчинку яка не подавала ознак життя і лежала просто на сирій землі.

Ми з другом підійшли щоб запропонувати допомогу і дізнатися, що сталося. Зі слів дівчат років 13-14 ми дізналися, що ця дівчинка вживала алкоголь у якійсь компанії, але вони її толком не знають і з ким вона була теж не знають, по їх обличчям було помітно, що вони брешуть. Була викликана швидка. Одразу зметикував, що тут би допоміг нашатирний спирт, щоб привести до тями дитину, але де ж його візьмеш. Тим часом у дівчини, яка лежала на землі почався рвотний рефлекс, рвотна масса текла з рота просто по одягу, дівчина була не при тямі. Нам на допомогу прийшла доросла жінка і почала шукати речі цієї дівчини, яку, виявляється, звали Маша. У однієї зі знайомих Маші в руках була її сумка в якій був телефон, але там був пароль. Розблокувавши пальцем сплячої Маші телефон ми почали телефонувати її матері. Друг, тим часом, збігав до сусіднього магазину та приніс дві пляшки води. 

Матері дозвонилися, але вона виявилась досить дивною особою, почала кричати, що не потрібно викликати швидку, доросла жінка, яка розмовляла з нею навіть змушена була перейти на крик, щоб донести до мами, що відбувається з її дитиною. 

Дівчина сиділа на землі досить довго, її притримували щоб вона не захлинулася власними рвотними масами. Запропонував віднести її на лавку, запропонував той неси, як то кажуть. Взявши бідну дитину на руки, вона важила кілограм 40 не більше, я відніс і поклав її на лавку, повернули її набік та під голову поклали якісь речі. Підлітки вешталися поруч та усіляко намагалися відвести від себе підозри, аргументучи тим, що вони не в курсі з ким вона була, хоча це була брехня, в кінці дізнаєтесь чому. 

Нарешті, після другого дзвінка, приїхала швидка. У лікарів з собою, ясна річ, був нашатир, яким вони скористались. Маша почала подавати ознаки життя та відмахуватись від лікарів, навіть почала щось говорити. Її все ще нудило. З її слів дізнались, що вона була на Дні народження, та з кимось вживала горілку, яку запивала енергетиком, набір "просто супер", щоб у такому віці відійти на той світ. До речі про той світ. З її вуст виринула фраза "я хочу здохнути", яка дуже насторожила всіх, а особливо дорослу жінку, яка була мамою трьох дітей, як виявилось потім. Також дитина розповіла, що немає батька, живе лише з мамою.

Нарешті з'явилася горе-матір, яка навіть не була в курсі де і з ким вештається її дитина. Почала кричати, щось типу, що вона матір і вона сама буде вирішувати везти її дитину у лікарню чи ні, але їй дуже швидко закрили рота самі лікарі, тому вона знизила тон і почала слухати, що їй кажуть. Її було проінформовано, що відбулося та з якими суїцидальними думками живе її дитина, радили звернутись до спеціаліста.

Допомога була надана, Машу почали готувати до переноски у машину швидкої, ми з другом пішли у напрямку машини. І тут краєм вуха почули розмову тих підлітків, що постійно були поруч весь час, вони балакали з кимось по телефону і казали, що їм будуть непереливки, що всі дізнались з ким Маша проводила час. Це і було доказом того, що малі добре знали подробиці, але не стали здавати своїх знайомих.

Трохи зачепила ця ситуація. Як можна у такий складний час не знати де та з ким знаходиться твоя дитина, тим більше у такому "вибуховому віці", коли настає перехідний вік. Тиждень тому на Лівобережці двоє, брат і сестра, викинулись з вікна висотки, покінчили життя самогубством, так, вони виросли у дитбудинку, були всиновлені, але це нічого не змінює. Я можливо не в курсі, як виховувати дітей, але зараз, коли в країні війна, коли гине цвіт нації, у нас одна надія на нашу молодь, щоб не втратити націю. 

В цій ситуації пощастило, з дівчинкою все буде добре, вона оговтається, та отримає на горіхи від матері, але ці її думки про самогубство,  можливо просто вплив алкоголю, а можливо перший дзвіночок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий